Actueel

Blijf op de hoogte en voed jezelf met nieuwe inspiratie! Lees hier nieuwsberichten, korte blogs en nieuwe praktijk verhalen.

NIEUWS Volledige boek online! 5 mei 2014

Vanaf 5 mei is ons boek volledig online door te bladeren. Zo is het boek anytime, anywhere voor handen.

 

NIEUWS Dirk Anton houdt lezing bij ABN AMRO 14 januari 2014

Op 14 januari hield Dirk Anton een interactieve lezing: 'Drive! Energy for change'. Verandering in gang zetten is één ding, deze als organisatie tot een goed einde brengen én nog energie overhouden ook, is een stuk uitdagender. Hoe je dat doet, is het onderwerp van deze lezing.


NIEUWS Ramen open in 2014 5 november 2013

Wanneer je het nieuwe jaar start met de energieke lezing van bedrijfseconoom, auteur en facilitator Dirk Anton van Mulligen, zet je iedereen op scherp. Met terugwerkende kracht leest Dirk Anton het jaar 2013 en met vooruitziende blik schetst hij 2014. Slechts drie keer.


BLOG Manage your energy, not your time 29 juni 2013

In elke organisatie kom je wel iemand tegen waarbij je denkt: ‘die zou ik direct inhuren’. Maar waarom eigenlijk. Wat is het dat sommige mensen uitstralen dat ze de belangrijke dingen echt voor elkaar krijgen, ongeacht wat dat is? Lees meer in de blog van Dirk Anton.


BLOG Wanneer iemand al je energie kost 9 juni 2013

Ze komen helaas in veel organisaties voor. Mensen die al je energie gebruiken, constant drama creëren of een sfeer van onveiligheid en willekeur oproepen. Veel goedwillende mensen en kansrijke initiatieven lopen hierop stuk. Lees meer in de blog van Dirk Anton.


BLOG De 'why' van Geef je organisatie toekomst 7 april 2013

In Geef je organisatie toekomst is 'why' een centraal begrip. Wat drijft je ten diepste? Juist in deze drijfveer vind je de energie voor de verandering die je wil zien in je bedrijf, de verandering waar jij je voor inzet. De verandering die bijdraagt aan de toekomst van jouw bedrijf. Lees de blog van Kim Castenmiller over de 'why' en het ontstaan van dit boek.


NIEUWS Interview met auteurs in SvC 4 april 2013

'Voor ons is de hele mens interessant, met zijn goede en zijn slechte kanten'. In dit recente interview in SVC Magazine beschrijven Kim en Dirk Anton de transitie van industrieel denken naar organiseren vanuit de hele mens. Lees meer over de kansen voor organisaties en uitdagingen voor leidinggevenden in het volledige interview vanaf pagina 66..


INTERVIEW Joost Leemans 4 februari 2013

Joost Leemans werkt als strategisch beleidsadviseur bij de gemeente Dordrecht. Hij is begin januari binnen deze gemeente uitgeroepen tot Ambtenaar van het Jaar 2013.


NIEUWS Nieuw! Inhouse seminar-op-maat 10 december 2012

Ervaar nu het boek zelf in één van onze Inhouse seminars-op-maat. De seminars bieden managementteams een praktische vertaalslag van een thema uit het boek.


BLOG Op weg naar toekomstbestendig bedrijf 1 december 2012

De weg naar een toekomstbestendig bedrijf kent geen short-cuts. Het werken aan de dingen die er echt toe doen, vraagt nu eenmaal tijd, eerlijkheid en energie.


BLOG De kunst van het snoeien 26 november 2012

‎'Snoeien naar een doel toe' is een belangrijke vaardigheid voor iedereen die zijn of haar organisatie een stap verder wil helpen.