Video's

In het boek heen verwijzen we naar een aantal video's. Filmpjes op youtube die ons inspireren en een illustratie bieden voor een punt wat we willen maken. Hier vind je de video's bij elkaar. Enjoy!

Paarse Krokodil

In deel 1 ‘Het vertrekpunt’ beschrijven we waar we nu staan met onze organisaties. We betogen: de doelmatigheid is zoek.

Pagina 20

Broken Escalator

In deel 1 'Het vertrekpunt' stellen we dat werk een automatisme is geworden. Zelf nadenken en initiatief nemen, is er vaak niet meer bij.

Pagina 20

Start with Why

In deel 1 'Het vertrekpunt' spreken we over de purpose van je bedrijf: je bestaansrecht. Of zoals Simon Sinek zegt: je 'why'.

Pagina 28

Steve Jobs

In deel 2 'Kies je bestemming' en deel 4 'Meters maken' halen we de Stanford Commencement Speech van Steve Jobs aan: voor wijze levenslessen.

Pagina 62 en 118

Nancy Duarte

In deel 3 'Op weg' staan we stil bij hoe je je volgers kunt mobiliseren. Het vertellen van een verhaal is hierin cruciaal. Nancy Duarte vertelt je het geheim van een goed verhaal.

Pagina 70

Lessons of the dancing guy

Deel 4 gaat over 'Meters maken'. Te beginnen bij het besef hoe belangrijk je volgers zijn. Het is het verschil tussen een 'lone nut' en een 'leader'.

Pagina 105

Animatie Apollo maanraket

In deel 4 benadrukken we het belang van de richting voor ogen houden in plaats van continu op koers te willen liggen. De Apollo reis biedt een inspirerend perspectief.

Pagina 122

The Matrix

'There is a difference between knowing the path and walking the path' is een quote uit The Matrix. En dit is precies waar deel 5 'Doorzetten' over gaat doen: het doen.

Pagina 156

The Chinese Bamboo

In deel 5 zeggen we 'iedere druppel telt'. Deze video geeft je net dat beetje moed dat je nodig hebt om door te zetten en erop te vertrouwen dat het tipping point komt.

Pagina 156

Wat is jouw favoriete film die je als leider van verandering gezien moet hebben? Een video die jou inspireert op jouw weg naar 2020? Mail ons de film en we nemen de link op!